آیا دولت «چادر» امید مردم برای سفر ارزان را هم جمع می کند؟

آیا دولت «چادر» امید مردم برای سفر ارزان را هم جمع می کند؟

 

 

 

به جای ممنوعیت در استفاده از چادر مسافرتی، اقامتگاههای دولتی، عمومی شود

«ایرج ندیمی»، سخنگوی فراکسیون گردشگری مجلس درباره پیشنهاد ممنوعیت در استفاده از چادرهای مسافرتی که در ستاد خدمات سفر مطرح شده است، به خبرنگار خبرگزاری فارس می گوید: این موضوع ممنوعیت استفاده از چادرهای مسافرتی به دو دلیل قابل رد شدن است نخست اینکه گردشگری در ایران از جهات مختلف با محدودیت هایی در زمینه امکانات مواجه است که تا وقتی آن امکانات، متناسب با درآمد، نیاز و استقبال مردم ساخته و آماده نشود و بخش دولتی و خصوصی سرمایه گذاری نکنند اساساً امکان پذیرش مسافر وجود ندارد مثلاً در شهرهای شمالی مثل لاهیجان برای چند صد نفر مسافر جایی برای اسکان وجود ندارد بنابر این زیرساخت ها در کشور برای جذب مسافر فراهم نیست.

وی ادامه می دهد: نکته دوم این است که دولت، امکاناتی در زیرمجموعه ادارات، مدارس، دانشگاه ها و... دارد که به جای ممنوع کردن استفاده از چادر مسافرتی، این ظرفیت های اقامتی را به منظور استفاده حداکثری، در اختیار مردم قرار دهد و هزینه های نازلی را هم بابت آن از مردم دریافت کند این طور، حداقل مردم در یک جای مسقف می مانند.

این نماینده مردم در مجلس در خصوص اینکه اگر این دو امکان فراهم نشود، می گوید: حالا اگر این دو امکان فراهم نشد مردم باید چه کار کنند؟ نباید به مسافرت بروند؟ اگر مردم به سفر نروند بار و هزینه سنگین آن را کشور متحمل می شود چون فشارهای روحی، روانی برای افراد بوجود می آورد. ما نباید به این فکر باشیم که مردم را از سفر محروم کنیم. نمی توانیم آنها را در استفاده از امکانی مثل چادر مسافرتی محروم کنیم. اما این موضوع را می شود ضابطه مند کرد، شهرداری ها می توانند محلهایی را برای اقامت این افراد به منظور برپا کردن چادرهایشان آماده کنند که در عبور و مرور مردم نیز خلل ایجاد نکند.

ندیمی تأکید می کند: ما نمی توانیم ضعف عرضه خدماتمان را به مردم تحمیل کنیم. پس اولاً باید زیرساخت ها تامین شود، دوم؛ امکانات موجود دولتی عرضه شود و سوم اینکه باید مقرراتی برای ماندن مسافران در شهرها فراهم شود.

سخنگوی فراکسیون گردشگری مجلس تصریح می کند که ممنوعیت استفاده از چادر مسافرتی باید مورد تجدیدنظر قرار گیرد.

وی می گوید که در تماس با مسئولان گردشگری کشور این موضوع را حل خواهد کرد.

 

 

 

مگر فقط در چادر مسافرتی آسیب اجتماعی رخ می دهد؟

اما درباره علت نگرانی معاون گردشگری کشور مبنی بر اینکه چادرهای مسافرتی، آسیب های اجتماعی به دنبال دارد، «حمید ضرغام» عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی به خبرنگار خبرگزاری فارس می گوید: آسیب اجتماعی در هر حال امکان وقوعش هست. نمی شود گفت به دلیل اینکه در چادر مسافرتی آسیب اجتماعی ممکن است رخ دهد آن را جمع کنیم.

وی تصریح می کند: اصلاً خانواده هایی هستند که برپا کردن چادر در سفر برایشان یک نوع تفریح است.

این استاد گردشگری می گوید: فقط باید فضای مناسب برای برپایی چادرهای سفر برای مردم ایجاد شود و مدیریت مناسب را بر آنها اعمال کرد. می شود مردم بابت جایی که می خواهند چادر بزنند هزینه اندکی را بپردازند و آن هزینه، صرف نگهبانی، امنیت و حراست از منطقه شود. اصل مسئله را نباید پاک کرد.

ضرغام یادآور می شود که این راه حل ها قبلاً هم تجربه شده است و در سالهای پیش هم مکانهایی برای چادر زدن مردم در سفرهای نوروزی ایجاد می شد که از لحاظ امنیتی هم کنترل می شد اگرچه خدمات، ناقص بود اما حداقل ها برای انجام سفر مردم فراهم می شد.

بنا به گفته مسئولان، ستاد تسهیلات سفرهای کشور که تا نوروز سال 92 سفرهای نوروزی را مدیریت می کرد بدون مصوبه دولت فعالیت می کرده است و امسال با مصوبه دولت تدبیر و امید «ستاد خدمات سفرهای کشور» شکل گرفته و نوروز 93 نخستین نوروزی است که این ستاد برای آن برنامه ریزی می کند. امید است اعضای این ستاد، بیشتر از آنکه به دنبال ایجاد محدودیت ها برای سفرهای مردم باشند تدابیری در جهت افزایش سفرهای داخلی تمام اقشار  مردم، توسعه زیرساخت های گردشگری در تمام نقاط کشور و ارزان سازی خدمات سفر بیندیشند.



|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : حسین علیپور
تاریخ : چهار شنبه 30 بهمن 1392
مطالب مرتبط با این پست